Mulinete

Mulinetele de pescuit stationar sunt accesorii esentiale pentru orice pescar, oferindu-le posibilitatea de a lansa si recupera firul de pescuit si, implicit montura cu momeala. Acestea sunt compuse dintr-un tambur rotativ si un mecanism intern, care permit pescarului sa controleze si sa manipuleze firul în timpul pescuitului.

Unul dintre aspectele cheie ale mulinetelor de pescuit este sistemul de franare. Acesta controleaza rezistenta firului în timpul recuperarii si prevenirea ruperii acestuia în timpul luptei cu pestele. Exista doua tipuri principale de sisteme de franare utilizate în mulinetele de pescuit: frâna frontala si frâna posterioara. Frâna frontala este pozitionata în partea din fata a mulinetei si este reglata prin intermediul unui buton sau a unui disc special. Frâna posterioara, cunoscuta si sub denumirea de "Rear Drag", este amplasata în partea din spate a mulinetei si este reglata printr-o rotita. Alegerea sistemului de franare depinde de preferintele personale ale pescarului si de tehnica de pescuit practicata.

Un alt aspect important al mulinetelor de pescuit este raportul de recuperare. Acesta indica rapiditatea cu care poate fi recuperat firul de pescui si indicat numarul de rotatii al tamburului pentru bobinarea firului.

Mulinetele durabile, rezistente la coroziune si cu componente de înalta calitate pot rezista conditiilor dure de pescuit si pot asigura o functionare eficienta pe termen lung. De asemenea, sistemul de rulmenti si mecanismele interne trebuie sa fie netede si fiabile pentru a oferi o experienta de pescuit cat mai placuta

Se afiseaza 1-24 din 325 produs(e)
Produs adaugat in lista de favorite

Acest magazin utilizeaza cookie-uri si alte tehnologii pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.