Cutit Vanatoare Helle Arv Lama 87mm Made in Norway Helle
Cutit Vanatoare Helle Arv Lama 87mm Made in Norway Helle
Cutit Vanatoare Helle Arv Lama 87mm Made in Norway Helle
Cutit Vanatoare Helle Arv Lama 87mm Made in Norway Helle

Cutit Vanatoare Helle Arv Lama 87mm Made in Norway

H.H14
605,68 lei
cu TVA

Unul dintre cele mai frumoase modele din portofoliul producatorului Norvegian Helle, Arv se remarca prin eleganta si finisajul impecabil.

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 lei.

Program comanzi telefonice: Luni-Vineri 09:00-18:00

Comanda rapida: poti comanda fara inregistrare

 

Cutit cu Teaca Helle Arv Lama 87mm Made in Norway

Helle este o companie norvegiana care a inceput productia primelor modele in anul 1932. Pe tot parcusul existentei, nordicii au avut trei principii de baza dupa care s-au ghidat: Onesitate, Munca Sustinuta si Calitate. 

Cutitele Helle, desi perfect functionale, sunt capodopere ale bransei. Sunt produse care pot fi incadrate cu usurinta in categoria "de colectie". Cumparand un cutit Helle nu achizitionezi doar ceva bun, cumperi o farama de istorie. Cutitele Helle sunt deosebite prin constructia lor. Diferenta dintre acestea si cele care au alta marca consta in lama cutitului, dar si calitatea finisajelor si ale materialelor folosite. 

Specificatii tehnice:

  • Greutate: 88g
  • Material lama: Otel Triplu Laminat
  • Grosime lama: 2.6mm
  • Lungime lama: 87mm
  • Material maner: Mesteacan
  • Material maner: corn de cerb
  • Piele de culoare neagra (Toc)
  • Greutate toc: 26g

Produs manual prin metode traditionale, transmise din generatie in generatie, acest cutit este destinat activitatilor de taiere necesare in orice activitate outdoor. Lama este specifica modelelor Helle  - otel triplu laminat iar manerul este realizat dintr-o combinatie unica de materiale naturale: mestecan, corn de cerb si tocul din piele. Manerul profund conturat faciliteaza o manuire excelenta, mai ales in activitatile in care manipulam lemn. 

Intretinerea: 

Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima

Ascutirea: 

Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa. 

Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)

A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei.

Produs realizat in Norvegia

Compania a fost infiintata in 1932 de catre doi frati, Steinar si Sigmund Helle. Au mostenit arta fauririi de cutite de la tatal lor, fierarul satului. 

Nicio recenzie

Produs adaugat in lista de favorite

Acest magazin utilizeaza cookie-uri si alte tehnologii pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.