Catalog produse

Produse Noi

Inaintas Fly Tiemco Standard Tapered Leader 7.5ft 5X

175000207550

Tiemco

14,00 lei

Leader Musca Tiemco Standard Tapered Leader 7.5ft 5X

Leaderul pentru musca este sectiunea de fir pe care o atasam snurului de musca. Fara exceptie, leaderul are o conicitate cu grosime mai mare inspre snur, cu diametru subtiat inspre tippet - firul propriu-zis (Forfacul) de legat musca. 

In mecanica lanseului, prezentarea unei muste se face mult mai bine cu ajutorul unui monofilament conic, motiv pentru care majoritatea leaderelor le veti gasi conice. De altfel, este elementul perfect de tranzitie de la grosimea snurului de musca pana la musca propriu-zisa.

Folosirea unei bucati scurte de monofilament/fluorocarbon la capatul leaderului (denumita tippet) este necesara pentru o prezentare cat mai naturala, dar si pentru protejarea leaderului de eventuale deteriorari. Bineinteles, musca o vom lega la capatul tippetului (Forfacului). Mai ales in cazul mustelor uscate, un tippet mai subtire ne va facilita o prezentare mai facila, mai corecta si mai indelungata pe filmul apei. 

Lungimea leaderelor variaza intre 2.20m (7.5ft) si pana la 3m (10ft) sau chiar 4m (13ft). Alegerea o vom face in functie de mai multi factori: lungimea lansetei, musca pe care o vom folosi, specia tinta, zona de pescuit.

Sintagma X din denumirea si identificarea leaderului este un sistem de identificare a diametrului zonei de tippet (cea mai subtire a leaderului), care dateaza inca de pe vremea cand leaderele se fabricau din fire de matase. 

Cu toate ca majoritatea producatorilor folosesc sintagma X, diametrul nu a ramas acelasi pentru toti producatorii - dar se respecta cote identice, foarte similare.

Specificatii tehnice:

  • Material constructie: Monofilament
  • Rezistenta ridicata la actiunea razelor UV (Antiimbatranire)
  • Procent conicitate: Sectiune constanta baza (30%)
  • Sectiune conica propriu zisa: 45%
  • Sectiune de varf (inspre tippet - forfac): 25%
  • Lungime leader: 7.5ft (2.20m)
  • Diametru zona tipppet (cea mai subtire): 5X (appx 0.16mm)
  • Produs realizat in Japonia

30 produse din aceeasi categorie