Pluta Benzar Match Waggler Elite 25g

Pluta Benzar Match Waggler Elite 25g

68523250
Stoc epuizat
56,00 lei
cu TVA

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 lei.

Program comanzi telefonice: Luni-Vineri 09:00-18:00

Comanda rapida: poti comanda fara inregistrare


 

Printre tehnicile de pescuit cu cea mai mare dezvoltare in ultimii ani in Romania se numara si pescuitul la match, in stil englezesc, sau asa-numitul Sheffield. Fata de acum zece ani, cand oferta de echipament de calitate era foarte restransa, cu greu putandu-se procura wagglere, spre exemplu, in clipa de fata pescarii romani beneficiaza de o oferta larga de produse de diferite nivele de calitate. Pastrand traditia ultimilor ani, Energofish, prin implicarea ca si consultant a multiplului campion national Zsolt Benzar va propune o serie de plute match unice.

Sistemul modular pentru noile plute Benzar

Principala problema care trebuia rezolvata vis-a-vis de wagglere a fost identificarea unui material pentru tija, care sa nu fie influentat de actiunea soarelui sau de depozitarea in cutii. De-a lungul anilor producatorii au oferit wagglere cu tije din diferite materiale: pornind de la materiale naturale: lemn (sarkanda sau bambus), pana de paun, ajungand pana la materiale plastice (policarbonat). Problema nu si-a gasit pana acum decat o rezolvare partiala.

De fapt ce se intampla: un waggler cu tija indoita nu va avea un zbor precis, fiindu-i afectata traiectoria. Or cand e vorba de un pescuit la o distante de peste 25-30 de metri de la mal, pentru a avea rezultate bune trebuie sa pescuim obligatoriu in zona nadita. O rezolvare partiala a problemei consta in utilizarea de pene de paun de diametru mai mare, ceea ce este o varianta pentru pescuitul cu momeli voluminoase sau la pesti de talie mai mare. In schimb, pentru pescuitul de finete inovatia adusa de wagglerele Benzar, va revolutiona stilul de pescuit in stil englezesc. Faptul ca avand tije de carbon intotdeauna drepte, de o finete extrema (rezultata din greutatea extrem de redusa: la un diamentru si o lungime echivalenta o tijã de carbon este de 1,5 ori mai usoara decat o tija din pana de paun), vom putea pescui la distante mai mari, cu cel putin 15-20% mai departe decat cu niste wagglere conventionale.

Wagglerele din seria Benzar Carbon Elite Match mai beneficiaza de o inovatie extrem de interesanta. Problema care trebuia rezolvata era dimensiunea lestului la wagglere. In locul clasicelor lesturi din cupru care echipeaza majoritatea plutelor clasice de pe piata, seria Carbon Elite Match vine echipata cu lesturi dintr-un material mult mai dens decat cuprul sau chiar decat plumbul: tungstenul. Avand o densitate de 1,6 ori mai mare decat plumbul si de 2.2 ori mai mare decat cuprul, lesturile din tungsten reduc extrem de mult dimensiunea lestului.

Prezentate intr-o gama extrem de larga de dimensiuni, de la 6 la 30 de grame, seria de plute Elite Match acopera necesarul oricarui pescar de competitie sau amator. Corpul plutelor este realizat din lemn de balsa de prima calitate.

Wagglerele Benzar se pot folosi atat fixe pe linie, cat si cu monturi culisante. Valoarea in grame, inscrisa pe fiecare pluta in parte, reprezinta de fapt valoarea lestului (surubul fiind inclus) prezent in fiecare waggler. Astfel, vom putea utiliza pe o linie realizata cu un waggler de 25 de grame aproximativ 23 de grame de plumb, daca indepartam lestul si ramanem numai cu surubul.

Alegerea plutei se face in functie de distanta si de greutatea pe care dorim ca linia sa o aiba. De exemplu, la 30 de metri de mal, cu o adancime de 6m, vom alege o pluta de 15g, cu 10g pe linie si 5g incorporate in pluta; la 20m vom alege un waggler de 8g, cu 5g pe linie si 3g in pluta. Trebuie neaparat ca pluta sa fie intr-o mai mare sau mai mica masura lestata, daca nu, in timpul lansarii ea va urca pe linie si va fi imposibil ca lansarea sa fie precisa. In ceea ce priveste montajul, exista doua solutii. Pluta se poate rezema de 4 plumbi mici nº8 care sunt prinsi pe linie, chiar deasupra plumbajului principal, pentru a departa putin, cu circa 1cm plumbajul principal de baza plutei. Daca insa voi intampina greutati la lansare (din cauza unui vant din fata, de exemplu) vom ridica plumbii nr8 de la plumbajul principal pe lungimea unei plute. Acest montaj nu este destinat incepatorilor pentru ca lansarea este mai putin precisa, insa odata linia ajunsa in pozitie de pescuit, este mult mai sensibila. O alta solutie, daca pescuim intr-o apa de 6-7 m adancime, este montajul semi-culisant: pluta este foarte ridicata, ea culisand doar pe cativa centimetri, fiind astfel mai supla. Repartitia plumbilor: o masa de plumb principala de 3-4g, apoi la 40cm un plumb BB si un nr1 si la 20-30cm mai jos un vartej sau un plumb nr6. Inaintasul va masura 30-35 cm.

Conditia principala pentru a prinde pesti este sa vedem trasaturile. Ca sa vedem trasaturile vom avea nevoie de echipament de calitate. Dupa carlig, care este punctul de contact dintre pescar si peste, pluta este practic cea care semnalizeaza orice intentie a pestilor de a se atinge de momeala prezentata. In consecinta, o pluta de calitate superioara merita investitia, daca dorim sa ne imbunatatim rezultatele partidelor de pescuit.

Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat in lista de favorite

Acest magazin utilizeaza cookie-uri si alte tehnologii pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.