Catalog produse

Produse Noi

Mulineta Carp Expert Neo Distance 9000

20202900

Carp Expert Baits

182,00 lei

Noul membru al seriei mulinetelor Carp Expert Neo.

Mulinetele din aceasta serie au aparut pe piata cu un design placut, precum o face si Neo Distance 9000.

Dar aspectul nu este totul sau totusi?

Aspectului i se alătură structura mulinetei, cu un tambur mare de 80 mm diametru si 40 mm inaltime!!! Pentru ca lansarile la distanta sa functioneze este necesar un inel mare la baza lansetei care, in cazul lansetelor pentru crap, poate fi de 50 mm. 

Materialul din care este confecționat este grafit, putand folosi si fire textile, a carui avantaj consta in faptul ca putem alege fire mult mai subtiri in comparatie cu monofilamentele, cu mentinerea rezistentei la rupere, iar elasticitatea in cazul lansărilor lungi este minimala; astfel, vom sesiza trasatura mult mai repede si mai exact. Binenteles putem folosi si fir monofilament ca si linie principala (cu inserarea unui inaintas din fir impletit); in cazul pescuitului la feeder, grosimea obisnuita folosita va fi in jurul valorii de 0,20 mm, iar in cazul pescuitului la crap, de 0,25 mm.

In cazul pescuitului la crap, in cazuri extreme, daca vor sa lanseze foarte departe si locatia permite acest lucru (fara agataturi pe fund), pot sa coboare aceasta grosime pana la 0,18-0,20 mm. Datorita tamburului mare, recuperarea monturii se face repede. Prin invartirea manivelei o data, recuperam 1 metru de fir!

In multe cazuri la astfel de marimi mari ale tamburului, firul poate sari usor sub ea, dar nu in cazul acestei mulinete, caci a fost prevazut dedesubt cu un prag din material plastic care previne aceasta neplacere.

Sistemul de franare este unul cu lamele uriase, cu ajutorul carora a fost conceput un sistem de rulare precis care nu se va bloca.

Mulineta a primit 6+1 rulmenti, ce asigura o functionare lina; parca nici nu simtim opunere atunci cand invartim manivela.

Manivela din metal este puternica si sigura, dar, in acelasi timp, ramane usoara. Mica greutate este caracteristica si mulinetei in intregime, mai ales ca pentru lansarile la mari distante conteaza mult si elanul care, la o mulineta grea, nu este sigur ca o putem realiza cum trebuie.

Axul este din otel gros de 6 mm.

Putere, siguranta si realizarea lansarilor departe se intrunesc in aceasta mulineta.

Specificatii tehnice:

  • Constructie: Grafit
  • Tambur: Grafit
  • Capacitate: 0.25mm/400m
  • Numar rulmenti: 6+1
  • Greutate: 606g
  • Raport de recuperare: 4:1.1
BaitrunnerNu
Capacitate0.40/260m
Greutate606g
Numar rulmenti7
Raport de recuperare4.1:1

30 produse din aceeasi categorie