Pamant Argila Van de Eynde Terre de Fond Brune 2kg Van Den Eynde

Pamant Argila Van de Eynde Terre de Fond Brune 2kg

V00065
18,00 lei
cu TVA

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 lei.

Program comanzi telefonice: Luni-Vineri 09:00-18:00

Comanda rapida: poti comanda fara inregistrare

 

Pamant Argila Van de Eynde Terre de Fond Brune 2kg

Un pamant care a urmat seriei de succes Terre de Somme, care se bucura de proprietati greu de intalnit la alte componente de lestaj a nadei. Este intens folosit in competitiile de pescuit stationar, dar asta nu inseamna ca nu poate fi folosit si in pescuitul de zi cu zi.

Spre deosebire de argila clasica, terre de fond este pamantul cu o granulatie extrem de fina si proprietati de lestare fantastice. Raportat la volum, spre deosebire de celelalte tipuri de pamant/argila, terre de fond este cel mai greu pamant. Aceasta proprietate unica il recomanda pentru pescuitul pe canale sau lacuri adanci, acolo unde vrem ca nada sa ajunga in cel mai scurt timp pe substrat, dar sa se desfaca suficient de repede.

Spre deosebire de terre de somme, acest pamant are proprietati de legare reduse, deci trebuie sa aveti grija la elementul umectarii.

Recomandari de preparare:

1. Amestecati nada uscata cu pamantul aferent, apoi umectati. Particulele fine de nada se vor lipi de cele ale pamantului, ale caror greutate nu vor permite urcarea rapida in coloana apei. Obtinem astfel o nada care face un nor fin si atrage pestele care intra in acest nor redus de nada. Tocmai acest lucru poate insemna si o selectie mai riguroasa a speciei tinta.

2. Umectarea separata a mixului si a pamantului, prin amestec in palma, inainte de lansarea bulgarelui. In acest caz, este indicat sa folosim o nada parfumata, care are particule care se imbiba incet cu apa.

3. Putem folosi Terre de Fond fara niciun adaos de mix (nada), dar in combinatie cu cantitati uriase de momeala vie. Niciun alt pamant nu are proprietatea de a scufunda cantitati atat de mari de momeala vie fie ca vorbim de viermusi, rame maruntite sau larve de libelula. Particulele fine ale lui Terre de Fond nu vor lasa nicio urma in coloana apei, dar vor transporta momeala vie intr-un timp record pe substrat. In acest fel nu vom fi urmariti de ciprinidele de talie mica, ci vom ajunge cu momeala in zona in care salasluiesc exemplarele mari.

Timpul de dizolvare a particulelor de pamant este intre 10 si 60 de secunde, deci vom putea realiza un pat exclusiv de momeala vie. Mai mult, granulatia fina va permite nadirea in zone cu substrat pietros, cu multe structuri, acolo unde bulgarii legati se pot rostogoli, anuland pescuitul in zona dorita.Daca nu vom folosi pamantul in combinatie cu nada, raportul de apa in procesul umectarii este de 150ml/kg de pamant. Pentru o cantitate de 3kg de pamant, vom folosi 450ml de apa. Este indicat ca, inainte de folosire, sa cernem pamantul intr0o sita cu ochi de dimensiune medie. Vom obtine astfel omogenizarea perfecta.

Specificatii tehnice:

  • Cantitate: 2kg
  • Culoare maro
  • Produs recoltat in Franta
  • Ambalat in Belgia

Companie renumita producatoare de nada care poarta numele lui Marcel van Den Eynde, pescar specializat in tehnica match. Producatorul belgian a revolutionat piata articolelor de nade de pescuit prin cateva produse care sunt renumite pe intreg mapamondul. 

Istoria fondarii companiei isi are inceputurile cu mai bine de trei decenii in urma, cand retetele faimosului pescar de competitie belgian au devenit disponibile in intreaga Europa. 

Nicio recenzie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat in lista de favorite

Acest magazin utilizeaza cookie-uri si alte tehnologii pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.