Catalog produse

Produse Noi

Pluta Scobar 1g

60117110

EnergoTeam

3,00 lei

Pluta Scobar 1g

O serie de plute concepute special cu aportul campionului national Benzar Zsolt pentru un stil de pescuit autohton, pescuitul la scobar. Fie Olt, Crisuri, Mures sau orice alt rau autohton, pescuitul la scobar este de o frumusete si o popularitate extraordinara, indiferent ca se pescuieste la varga sau bologneza.

Principiul constructiei acestui model a fost urmat intocmai dupa trasatura scobarului. Este stiut faptul ca in procesul hranirii, scobarul are tendita sa apuce momeala foarte brusc. Acest fapt poate fi riscant mai ales in apele repezi, din cauza ca riscul pierderii pestelui (din cauza neinteparii) este extrem de mare. Un corp mai pronuntat, mai voluminos cu o flotabilitate mare confera o rezistenta mai mare in curent, dar si o semnalizare mai ferma a trasaturii pestelui. Benzar Zsolt foloseste acest model de mai bine de un deceniu, fiind modelul preferat pentru pescuitul la scobar.

Finisajele plutei sunt perfect, corpul are intotdeauna culoarea inchisa pentru vizibilitate maxima atat in apa, cat si in timpul manevrarii.

Partea superioara a corpului, de deasupra filmului apei (cea care poate fi vazuta) este de culoare rosie, ca si antena (care poate fi si de culoare galbena). Linia flotabilitatii este semnalizata de o dunga alba, lata de aproximativ 1mm. Culisarea firului este asigurata de un anou fixat in partea laterala, care permite o sustinere ferma a firului de pescuit. Fixarea firului se face cu un varnis, pe chila.

Produs testat si realizat de catre Benzar Zsolt

Specificatii tehnice:

  • Antena: Plastic solid incasant
  • Corp: balsa
  • Chila: fibra de carbon
  • Greutate: 1g

13 produse din aceeasi categorie