Catalog produse

Produse Noi

Cutit Helle Sigmund Lama 107mm Made in Norway

H.H77

Helle

454,50 lei

Cutit Helle Sigmund Lama 107mm Made in Norway

O editie aniversara care marcheaza aproape un secol de cand Sigmund Helle a conceput primele lame de cutite care intrunesc seria actuala din portofoliul producatorului scandinav. Acest model poarta prenumele fauritorului companiei Helle, Sigmund, dar ceea ce este interesant este faptul ca manerul a fost conceput la 82 de ani distanta, de fiul sau Torodd. 

Este un cutit cu utilizari multiple, cu manerul realizat dintr-o combinatie de lemn si fasii de piele, care confera intregului produs o personalitate aparte. Lama triplu laminata are o agerime incredibila la taiere, de altfel, specifica tuturor modelelor din gama Helle. 

Un cutit care, prin istoria lui, se cere asezat intr-o panoplie cu produse de exceptie lucrate exclusiv manual.

Specificatii tehnice:

  • Greutate totala: 94g
  • Lama: Otel Triplu Laminat
  • Grosime max lama: 3mm
  • Lungime Lama: 107mm
  • Componente: Lemn de fag, stejar si piele prelucrata
  • Lungime maner: 107mm
  • Anul Lansarii: 2012

Intretinerea: 

Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima

Ascutirea: 

Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa. 

Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)

A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei.

Produs realizat in Norvegia

3 produse din aceeasi categorie