Catalog produse

Produse Noi

Cutit Helle Trofe Lama 92mm Made in Norway

H.H85

Helle

481,50 lei

Cutit Helle Trofe Lama 92mm Made in Norway

Renumele norvegienilor de la Helle dateaza inca din 1932, cand au fost faurite primele cutite de fondatorul companiei, Steinar Helle. Azi, cutitele Helle sunt considerate obiecte exclusiviste, care pot completa atat o colectie, cat si o panoplie de cutite de vanatoare si outdoor. 

Cutitele Helle sunt deosebite prin constructia lor. Diferenta dintre acestea si cele care au alta marca consta in lama cutitului, dar si calitatea finisajelor si ale materialelor folosite. 

Probabil unul dintre cele mai elegante cutite concepute de familia Helle, modelul Trofe insumeaza 85 de ani de traditie scandinava de faurire de cutite. Materialele folosite sunt dintre cele mai alese: lemn de mesteacan, stejar de culoare inchisa, piele si corn de cerb. Manerul lung, usor curbat, asigura o priza excelenta, chiar si in conditii de umiditate excesiva. Fiecare cutit este insotit de o teaca de piele cusuta manual.

Un cutit cu utilizari multiple, cu lama din otel triplu laminat extrem de ascutita. Se preteaza in orice panoplie de colectionar. 

Specificatii tehnice:

  • Greutate totala: 114g
  • Lama: Otel Triplu Laminat
  • Grosime max lama: 3.1mm
  • Lungime Lama: 92mm
  • Componente: Lemn de stejar (inchis la culoare), mesteacan, piele prelucrata si corn de cerb
  • Lungime maner: 111mm
  • Anul Lansarii: 2018

Intretinerea: 

Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima

Ascutirea: 

Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa. 

Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)

A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei.

Produs realizat in Norvegia

3 produse din aceeasi categorie