Catalog produse

Produse Noi

Cutit Helle Wabakimi Lama 84mm Made in Norway

H.H85

Helle

481,50 lei

Cutit Helle Wabakimi Lama 84mm Made in Norway

Renumele norvegienilor de la Helle dateaza inca din 1932, cand au fost faurite primele cutite de fondatorul companiei, Steinar Helle. Azi, cutitele Helle sunt considerate obiecte exclusiviste, care pot completa atat o colectie, cat si o panoplie de cutite de vanatoare si outdoor. 

Cutitele Helle sunt deosebite prin constructia lor. Diferenta dintre acestea si cele care au alta marca consta in lama cutitului, dar si calitatea finisajelor si ale materialelor folosite. 

Cel de-al treilea dintr-o serie de cutite Helle proiectate de către Les Stroud, Wabakimi combină 85 de ani de când Helle a creat cuțite scandinave traditionale. Cea mai recentă creație este un cuțit de gabarit mijlociu, bine echilibrat, suficient de mic pentru a fi transportat agățat la centură, dar suficient de mare dimensionat pentru a fi utilizat pentru tăieri precise și ședințe lungi de sculptură confortabile și eficiente.

Dintre cuțitele create în colaborare cu Survivorman - Les Stroud, noul cuțit se încadrează între modelul cel mai mare, cel mai bine vândut Temagami (2010), un cuțit practic pentru activități în aer liber și cuțitul ușor și compact Mândra (2017). Wabakimi combină avantajele mânerului ergonomic al lui Temagami și lama lungă și ascuțită cu forma rotunjită a lui Mândra. Mânerul este realizat din lemn de mesteacăn, cu o gaură pentru șnur și o lamă din oțel triplu laminat Helle.

Specificatii tehnice:

  • Greutate 135 g
  • Material lamă oțel inox triplu laminat 
  • Grosime lamă 3 mm
  • Lungime lamă 84 mm
  • Material mâner lemn mesteacăn buclat 
  • Lungime mâner 117 mm
  • Material teacă piele  
  • Design Les Stroud

Intretinerea: 

Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima

Ascutirea: 

Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa. 

Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)

A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei.

Produs realizat in Norvegia

4 produse din aceeasi categorie