Painea englezeasca de culoare galbena este un aditiv ideal pentru ciprinide mai ales cand temperaura apei este ridicata. Granulatia specifica, dar si culoarea usor de identificat, sunt doi factori de mare atractie, specifici numai acestui gen de nada. Procesul natural de productie, dar si ingredientele specifice plaseaza painea englezeasca printre cele mai populare nade destinate pestilor pasnici. Granulele nadei sunt scufundatoare, deci nu sunt luate de curentul apei, ceea ce le face ideale pentru folosirea in ape curgatoare. Dozaj recomandat in nada: 10-20%.
British Bread sau in traducere libera "paine englezeasca" este, de fapt, un pesmet cu o granulatie foarte mare, realizat prin metode specializate.
Desi fara miros si gust, acesta aduce un aport foarte important anumitor tipuri de nade. Daca veti fi curiosi sa gustati, veti observa ca are gustul pesmetului, deci nimic special pana aici, insa, adaugat in nada, aceasta va schimba in mod radical anumite aspecte.
Primul si cel mai important este acela al granulatiei.
Desi relativ mare in granulatie (2-3 mm), are scopul de a creste granulatia nadei, ceea ce inseamna ca nada va retine mult mai bine pestii de talie medie si mare. Pe de alta parte, in cazul unui pescuit pe o apa cu pesti de talie mixta, British Bread va satura destul de rapid pestii mici, acestia lasand locul celor medii si mari.