Cutit Helle Eggen Lama 110mm Made in Norway Helle

Cutit Helle Eggen Lama 110mm Made in Norway

Cod produs: H.H75

521,82 lei
Cu TVA

Cutit de vanatoare lucrat manual de compania norvegiana Helle. 

 

Cutit Helle Eggen Lama 110mm Made in Norway

Renumele norvegienilor de la Helle dateaza inca din 1932, cand au fost faurite primele cutite de fondatorul companiei, Steinar Helle. Azi, cutitele Helle sunt considerate obiecte exclusiviste, care pot completa atat o colectie, cat si o panoplie de cutite de vanatoare si outdoor. 

Cutitele Helle sunt deosebite prin constructia lor. Diferenta dintre acestea si cele care au alta marca consta in lama cutitului, dar si calitatea finisajelor si ale materialelor folosite. 

Triplu stratificat, miezul este facut din otel aliat de inalta calitate, ceea ce ajuta la obtinerea unei rezistente si ascutire impecabila. Acest otel dur nu exclude posibilitatea ruperii sau oxidarii lamei. Pentru a exploata totusi calitatile otelului inalt aliat, producatorul Helle a adaugata doua straturi de otel inoxidabil mai putin dure, dar care asigura protejarea miezului.

Aceasta combinatie de oteluri stratificate este unica si chiar daca sunt mai scumpe decat altele, Helle nu face compromisuri de la calitate.

Specificatii tehnice:

  • Lungime lama: 101mm
  • Lungime maner 110mm
  • Grosime lama: 3.1mm
  • Greutate: 120g
  • Material lama: Otel Triplu Laminat
  • Model aflat in productie din 1998
  • Maner finisat cu lemn de mesteacan masurian
  • Teaca de piele tratata cu unsoare de sa pentru luciu si rezistenta
  • Produs lucrat manual in Norvegia

Intretinerea: 

Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima

Ascutirea: 

Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa. 

Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)

A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei. Pietrele japoneze Wet Stone cu aplicatie pe granulatii diferite sunt, in schimb, recomandate. 

H.H75
No reviews
Produs adaugat in lista de favorite
Product added to compare.

Acest magazin utilizeaza cookie-uri si alte tehnologii pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.