Cutit Pentru Filetat Helle Hellefisk 123mm Made in Norway
Cutitele Helle sunt deosebite prin constructia lor. Diferenta dintre acestea si cele care au alta marca consta chiar in lama cutitului.
Triplu stratificat, miezul este facut din otel aliat de inalta calitate, ceea ce ajuta la obtinerea unei rezistente si ascutire impecabila. Acest otel dur nu exclude posibilitatea ruperii sau oxidarii lamei. Pentru a exploata totusi calitatile otelului inalt aliat, producatorul Helle a adaugata doua straturi de otel inoxidabil mai putin dure, dar care asigura protejarea miezului.
Aceasta combinatie de oteluri stratificate este unica si chiar daca sunt mai scumpe decat altele, Helle nu face compromisuri de la calitate.
Hellefisk este modelul conceput deopotriva pentru pescari si vanatori. Este singurul model din portofoliul Helle care este realizat cu maner din pluta portugheza AAA si are marele avantaj ca, daca este scapat in apa, va pluti. Atentia la detaliile de constructie este incredibila. Manerul este construit cu diametru mare si este extrem de confortabil pentru priza celor patru degete. Lama nu este super flexibila, dar poate fi utilizat si pentru filetarea pestilor de talie mica si medie.
Specificatii tehnice:
- Lungime lama: 123mm
- Lungime maner 130mm
- Maner din pluta HQ (provenienta portugheza)
- Teaca de piele tratata cu unsoare de sa pentru luciu si rezistenta
- Husa de transport din piele naturala
- Sistem de fixare pe curea
- Produs realizat manual
Intretinerea:
Necesara dupa folosire indelungata, intretinerea nu trebuie neglijata de niciun posesor de Helle. Manerul trebuie sters cu o carpa curata, uscata, in caz de umezeala ridicata. Husa este indicat sa o impregnam cu agent de intretinere incolor (grasime sau vaselina incolora). Stergerea in caz de umezeala este, de asemenea, indicata. Lama trebuie stearsa cu o carpa uscata si, rareori, necesita o gresare minima
Ascutirea:
Este indicata folosirea unei pietre diamantate sau a unei pietre umede de ascutire. Ascutirea pe piatra umeda necesita putin excercitiu si trebuie facuta prin contactul pe intreaga suprafata a lamei. Miscarile inainte-inapoi se fac cu o anume presiune exercitata si intr-un unghi care sa ne semnalizeze la un moment dat zimtii de pe partea opusa.
Daca lama este mai uzata, este indicata folosirea unor pietre de granulatie mare pentru inceput, urmand ca polish-ul final sa-l facem cu pietre de granulatie fina (4000-5000 pana la 12.000)
A nu se ascuti pe o piatra uscata. Temperaturile ridicate pot afecta calitatea lamei. Pietrele japoneze Wet Stone cu aplicatie pe granulatii diferite sunt, in schimb, recomandate.
Produs realizat in Norvegia