Afumatoare Peste Portabila 40x24x10cm
Un dispozitiv adresat gurmanzilor care vor sa isi gateasca singuri capturile.
Excelent a fi utilizat in aer liber, in timpul sesiunilor prelungite de pescuit.
Afumatoarea este construita din aluminiu, un material durabil si foarte usor de curatat. Datorita greutatii reduse si spatiului mic pe care-l ocupa, afumatoarea poate fi usor transportata, fara a ocupa un volum considerabil.
Prepararea unui peste proaspat nu a fost niciodata mai usoara. In aproximativ 30 de minute, obtinem o carne excelenta la gust, numai buna de consumat.
Afumatoarea necesita doua accesorii fara de care operatiunea de afumare nu poate fi realizata: rumegusul, care poate fi gasit in comert sub diferite arome, in functie de provenienta sa (lemnul din care este obtinut) si un agent de combustie lichid. Bineinteles, o furculita si un cutit vor facilita manipularea pestelui.
Specificatii tehnice:
Dimensiune: 40x24x10cm
- Greutate: 3.3kg
- Doua arzatoare incluse
- Gratar interior
- Sistem de etansare lateral cu cleme
- Sistem de reglare tiraj pe capac
Manual de utilizare:
Afumatoare Peste
Pasul 1. Se aseaza suportul negru pe o suprafata nonflamabila. Pe cele doua orificii rotunde ale suportului negru se plaseaza cele doua arzatoare. Vezi observa in interiorul acestora o plasa de retinere a lichidului inflamabil, precum si un burete. Prin rotirea stanga/dreapta a manerului metalic al arzatorului, veti avea posibilitatea reglarii flacarii.
Observatie! in ambalaj veti primi si doua capace de arzatoare, care se aseaza pe acestea, atunci cand vrem sa oprim complet flacara.
Pentru a aprinde arzatoarele, aveti nevoie de un lichid inflamabil (combustibil/alcool ecologic, care poate fi achizitionat in comert).
Pasul 2. Se aseaza peste suportul de baza (de culoare neagra), tava adanca. Veti observa ca aceasta are in lateralele exterioare, lacasuri pentru manere. Acestea(manerele din sarma metalica), in numar de doua, le gasiti, de asemenea in cutia produsului. Pe fundul tavii adanci se aseaza rumegusul. Pentru o afumare mai indelungata, este indicat sa inveliti rumegusul in folie de aluminiu si sa perforati cu varful unui cutit pe alocuri, folia. (se folosesc aproximativ 100-200 grame de rumegus)
Pasul 3. Plasati rumegusul pe fundul tavii adanci, apoi introduceti tavita cu cele patru picioruse sudate. Aceasta va servi pentru depozitarea grasimii care se scurge din produsul afumat. Aceasta tava se aseaza cu picioarele sudate in jos.
Pasul 4. Asezarea gratarului. In cutia produsului veti gasi doua gratare. Unul simplu si unul cu doua suporturi (picioare alungite). Se aseaza mai intai gratarul cu suporturile alungite in sus, dupa care se plaseaza gratarul simplu deasupra (acesta se fixeaza in cele doua picioare alungite).
Pasul 5 Montarea capacului. Capacul are un maner si un orificiu culisabil de ventilatie a fumului. Cu ajutorul unui surub (inclus in cutia produsului), se sistemul de ventilatie se fixeaza pe capac.
Pasul 6. Dupa montarea capacului, este recomandat sa fixati capacul, cu manerele specificate la pasul al doilea. Acest lucru se face pentru a asigura o etansare cat mai buna a afumatorii.
Recomandare1. Pestele se aseaza direct pe gratar. Din momentul in care ati dat drumul la arzatoare, afumarea poate dura intre 25 si 30 de minute.
Recomandare2. Daca folositi peste congelat, este indicat sa-l lasati sa se scurga cat mai mult de apa, pentru a nu umple tavita de deasupra rumegusului. (cu apa si ulei scurs din peste)