Un ingredient ideal pentru materialul de nadire recomandat a fi folosit in ape cu temperaturi ridicate. Gustul dulce si culoarea evidentiata, combinate cu aroma aparte, joaca un rol de atractie sporit pentru toate speciile de ciprinide, in special crap si caras. Componentele oleaginoase maresc ritmul digestiei si fac ca pestele sa se hraneasca in mod constant pe patul de nada.
Toti marii producatori de nade si momeli de pescuit au in arsenal o forma sau alta de pastoncino, insa cel de la Benzar Mix se distinge prin faptul ca este foarte dulce, restul modelelor fiind fara gust. Acest gust dulce reprezinta un avantaj deoarece, pe langa plusul de aroma, acestea aduc si un plus de gust, dulce in cazul nostru, lucru foarte bun in majoritatea cazurilor. In general, sau, mai bine spus, este de preferat ca pastoncino sa fie adaugat in nada doar dupa ce aceasta a fost umectata si trecuta prin sita conform procedeului de pregatire a ei. Deoarece pastoncino este foarte aromat, producatorul recomanda un dozaj de aproximativ 10-15%, mai exact, la un kilogram de nada se recomanda aproximativ 100-150 de grame de pastoncino. Cu toate acestea, sunt anumite situatii si conditii in care un dozaj mai mare, cum ar fi o punga sau chiar doua, la 3-4 kilograme de nada sunt foarte bine venite. Ca si in cazul British Bread-ului, Pastoncino vine intr-o varietate de culori si amestecuri, astfel incat sa-i satisfaca pe toti pescarii, amatori sau de competitie: negru, rosu, galben, crap, barbe, bream si usturoi.