Benzar Mix French Bread Paine Scobar Natur
Ce este de fapt painea Benzar Mix? Filosofia, aparent nu este una foarte mare. Discutam aici despre o paine deshidratata, uscata si ambalata pentru a fi rehidratata si folosita pe carlig de catre pescari. Este, cu alte cuvinte, un bloc de pesmet care, dupa un minim de pregatire, poate fi folosit pe post de momeala de carlig.
French Bread Original este clasica paine prezentata intr-o forma intarita, uscata. Aroma ei este una de baza, foarte placuta si apetisanta. Dupa umectare, insa, consistenta acestei paini este una fibroasa, ceea ce constituie un avantaj in timpul pescuitului. Fibra asigura o mai buna fixare pe carlig si o rezistenta mai buna in momentul trasaturii; astfel, aceasta nu va cadea la prima aspirare, ci va rezista pana cand pestele se hraneste intens. Acest tip de paine se preteaza pe toate apele, fie ele statatoare sau curgatoare.
Prepararea acestei paini este foarte usoara si se poate realiza in doi pasi foarte simpli: Se ia o felie de paine de aproximativ 1-2 centimetri grosime. Se aseaza pe o bucata de material textil bine umezit, se inveleste cu grija si se lasa aproximativ 2 ore pentru a absorbi apa si pentru a se rehidrata la consistenta dorita.
Cand painea s-a hidratat la consistenta dorita, aceasta se poate pune pe carlig foarte usor.
Painea este foarte usor de folosit, se pastreaza foarte bine in conditii de atmosfera uscata, ferita de umezeala si poate fi refolosita si dupa deschidere.
Modalitatea de folosire recomandata de Benzar Zsolt: Cu un cutter bine ascutit, se taie painea felii late, de 1,2 centimetri. Se invelesc intr-un prosop umed pana a doua zi, cand plecati la pescuit. Painea nu trebuie facuta cocolos, ci doar rupte bucatele care se fixeaza foarte bine pe curbura carligului. Este o nada excelenta de scobar, dar se poate folosi cu eficacitate, la orice specie de ciprinide, inclusiv crap.
Specificatii tehnice:
- Se taie in felii de 1-2cm
- Se lasa 2-3ore la umectat
- Aderenta excelenta in carlig
- Specia Tinta: Scobarul
- Produs realizat dupa reteta lui Benzar Zsolt.