Putini sunt pescarii romani care sa nu fi auzit de Zsolt Benzar, multiplul campion national la pescuit stationar, cu un palmares impresionant: medaliile de aur si titlul de campion national la individual in 2003 si 2005, medalie de bronz si titlul de vicecampion national in 2003 si medalia de bronz in 1997, precum si medaliile de aur si titlul de campion national cu echipa (Energofish) in 2005 si 2006, medalia de argint in 2004.
Zsolt mai detine si recordul national omologat de cantitate de peste prinsa intr-o mansa de 3 ore, in cadrul Cupei Profi-Mix, in 2003, cu 31,600 kg de platica.
Incepand cu 2007, Zsolt s-a hotarat sa dezvaluie o parte din secretele sale, lansand o serie completa de nade, serie care acopera toate speciile de pesti pasnici care se pot prinde in Romania. Nada Benzar Mix este produsa dupa retetele si sub stricta supraveghere a lui Zsolt. Experienta sa de peste 20 de ani in competitii, atat pe plan intern, cat si pe plan international a stat la baza conceperii acestei serii de 13 nade. Cel mai important aspect este faptul ca intreaga gama de nade este conceputa special pentru apele (si pestii, bineinteles) din Romania. Nada contine deja aditivi si atractanti specifici speciei de peste inscriptionata pe ambalaj.
Modul de preparare al nadei este foarte simplu. Continutul pachetului se goleste intr-un vas obligatoriu rotund (pentru ca nu are colturi, si astfel se reduce riscul de a ramane nada neumectata dupa amestec). De aceea, galeata speciala de nada este unul dintre cele mai importante accesorii ale procesului propriu-zis al nadirii. Pentru obtinerea consistentei dorite se recomanda umectarea nadei in trei timpi. Pentru inceput se pune aproximativ 80% din apa necesara nadei, urmand ca restul apei sa fie adaugat treptat, in ideea de a lasa nadei timp pentru a o absorbi (cel putin zece minute). �naintea formarii bulgarilor de nada este recomandata trecerea nadei prin sita, pentru o mai buna omogenizare. Astfel, veti avea o nada perfecta, care sta foarte bine si pe momitor. Pentru marirea eficientei nadei se pot adauga momeli vii (viermusi, rame taiate, larve de chyronomus, pinky, casteri, etc.). Pentru pescuitul in ape curgatoare nada poate fi ingreunata cu pamant special pentru pescuit: terre de riviere, terre de fond.
Nu se poate ca o gama de nade din Romania sa nu contina si una cu aroma de anason. In combinatie cu semintele prajite si macinate de floarea soarelui si canepa, anasonul stimuleaza apetitul crapului dar si al carasului, pe tot parcursul anului, indiferent de temperatura apei. Anasonul ramane una dintre cele mai populare arome, cunoscute de pescarul roman.
- Greutate
- 1kg